HuDeEn
Ön a 4335674 látogatónk

Csabai Kolbászklub Egyesület

„A Csabai Kolbásznak híres a neve, mert minden Csabainak benne a szíve”
ÉRTÉK, ÍNYCSIKLANDÓ LÁTVÁNY, ÍZEK HARMÓNIÁJA, A "CSABAI KOLBÁSZ" 

A Kolbászfesztiválszervezőinek felhívására 1998. január 30-án Békéscsabán a Szlovák Kultúra Házában alakult meg a Csabai Kolbászklub, mely később  CSABAI KOLBÁSZKLUB EGYESÜLET néven lett bejegyezve, mint közhasznú társadalmi szervezet. Az Egyesület fejlődését mutatja, hogy alakuláskor 58 fő volt, most mintegy 330 fő a tagok száma. Békés megyében, az ország más részeiben és külföldön is vannak tagjaik. A céljaik és feladataik között szerepel a CSABAI KOLBÁSZ népszerűsítése, a kulturális örökség megóvása, ezen belül a hagyományok őrzése, a szlovák nemzetiségi-kisebbségi gasztronómia ápolása. További célkitűzésük a disznótorok turisztikai látványossággá fejlesztése, és a kisvállalkozások megalakításának támogatása.

Időközben bezárult a kolbászgyűrű: Szlovákiában Érsekújvár és Pozsony, Ukrajnában Beregszász, Nagymuzsaly és Visk, Romániában Kisiratos, Sepsiszentgyörgy és Székelyudvarhely, Szerbiában Turija és Sid, Horvátországban Samobor, Szlovéniában Sevnica, Ausztriában Eberndorf és Globasnitz, Csehországban Nova L’hota.

Az Egyesület tagjai büszkék a megyei gasztronómiai klubokkal való kapcsolataikra is, különös tekintettel a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületét és az Orosházi Kolbászklubot. Fő céljuk a közösségteremtés. Munkájuk nagy részét a csütörtöki klubnapok, összejövetelek, fesztiválokon való részvételek jelentik. Az Egyesület sok jóérzésű ember gyülekezete, akik a kolbászon kívül egymást is szeretik és becsülik. Ez, egy fontos érték a mai rohanó világunkban. Szeretettel várják tagjaik közé a hasonló érzésű, a csabai kolbászért tenni akaró embereket.

Elnökségi tagok:
dr. Ambrus Zoltán elnök
Kovács István alelnök
Varga János alelnök
Alberti Pál
Bondár Árpád
Lugosi Gyula
Pallér Sándor
Elnökségi póttag:
Petényi György

                                                                      

Csabai Kolbászklub Egyesület
 
5600 Békéscsaba, Kossuth tér 10.
Postacím: 5601 Békéscsaba,  Pf: 36.
Bankszámlaszám: 53200132 – 11014485 – 00000000 Adószám: 18381803-1-04

Uhrin Zoltán Klubház:
Békéscsaba, Lencsési út 138.
E-mail: csabaikolbaszklub@t-online.hu
Mobil: +36 (30) 935 5866

<
+ + + + + + + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás