HuDeEn
Ön a 4331120 látogatónk

Hírek

2014. augusztus 28.
Folytatódik a belváros rehabilitációja
Folytatódik a belváros rehabilitációja, mely jövő év nyarára készül el. A projekt összköltsége 814 millió forint, ebből az önkormányzati fejlesztés 653,4 milliót, ez 100 százalékos támogatottságú. A fejlesztésben résztvevő vállalkozók 160,6 millió forinttal járulnak hozzá a költségekhez, melyhez 74 millió saját forrást is felhasználnak.

A projekt több részből áll: Békéscsaba önkormányzata és a városfejlesztési társasága mellett három vállalkozás is részt vesz konzorciumi partnerként a megvalósításában. Az önkormányzat részéről a projektben építési beruházásként hat eltérő funkciójú közterület rekonstrukciója szerepel.
Az Andrássy úton növelik a közlekedésbiztonság színvonalát, új forgalmi rend lesz jelzőlámpa telepítéssel a meglévő csomóponthoz kapcsolódóan, új burkolat-felületek készülnek, a taxi állomás és közvilágítás is megújul. Az új, kiselemes térkő-burkolatok építésével, zöldfelületek felújításával, újak létesítésével egyes épületek adott funkciójának megfelelő, ugyanakkor többcélúan használható felületeket alakítanak ki.
A Korzó téren rendbe hozzák a szökőkutat és környékét, s a szökőkút vízképe is megújul. A beavatkozás célja a környező lakóépületekben élők, valamint az Andrássy úton és környezetében közlekedők számára kulturált, kellemes pihenőhely kialakítása és egyidejűleg a teret határoló épületekben működő üzletek, szolgáltatatók, kereskedelmi-üzleti egységek bekapcsolása a terület forgalmába mind a gyalogos, a kerékpáros és a gépjárművel közlekedők tekintetében. A Knézich Károly utca aszfalt burkolatot kap. A Szabadság téri ügyfélszolgálati iroda udvarának rekonstrukciója során erősítik a parkokat alakítanak ki kerékpárok és személygépjárművek részére, a dolgozók és ügyfelek használatára. A Nagy Imre tér teljes felülete megújul a közvilágítással együtt, egyben a kerékpáros közlekedés számára is megfelelő burkolatkialakítás készül.
A Csaba utcai kerékpáros-gyalogos közlekedési felület kialakítása során növelik a kerékpárral közlekedők biztonságát, párhuzamosan biztosítva a gyalogosok számára is a közlekedési felületet. A Mednyánszky utca és Irányi utca közötti szakasz rekonstrukciója keretében gyalogjárdát és a kerékpáros közlekedés számára megfelelő burkolatot alakítanak ki, s a szükséges forgalmi rend módosításokat is végrehajtják. Megújulnak a burkolat felületek és a területhez tartozó zöld felületek is.
A projektben, az eszközbeszerzés keretében - a tervek szerint - a felsorolt fejlesztési területek meghatározott részén térfigyelő kamerákat szerelnek fel, a meglévő rendszer bővítésével.


Forrás: csabaimerleg.hu

<
+
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás