2018. június 21. Csütörtök,  Alajos és Leila
 
 

Eseménynaptár

2017. szeptember 14 - 2017. október 13
De Stijl – A Geometrikus Absztrakció Sikere Kiállítás és Divatbemutató

De Stijl – A Geometrikus Absztrakció Sikere Kiállítás és Divatbemutató

Időpont: 2017. szeptember 14. (csütörtök) - 2017. október 13. (péntek), 17:00

Megnyitó: 2017. szeptember 14. 17:00

A kiállítás megtekinthető 2017. szeptember 14-től október 13-ig
Hely: Panoráma terem
Intézményi köszöntő: Herczeg Tamás
A kiállítást megnyitja: Novák Attila

Az avantgárd művész, Theo van Doesburg, Huszár Vilmossal, Piet Mondriannal és más alkotó barátaival közösen 100 évvel ezelőtt alapította meg a De Stijl („A Stílus”) nevű művészeti csoportot és folyóiratot, mely nagy hatással volt a Nyugat-európai művészet fejlődésére.

A De Stijl tagjai a modern ember életcéljának a rend és harmónia megteremtését tekintették, s ehhez a művészet mutathatja az utat.

A holland De Stijl „egység a sokféleségben” mely a geometriát és a színek kontrasztját állítja a kollektív alkotás felé tartó művészet szolgálatába.

Tartsanak velünk a De Stijl mozgalom alapításának 100 évfordulójára szervezett kiállításunkon, ahol a BSzC Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium Iparművészeti Tagozatának hallgatói állítják ki a De Stijl ihlette alkotásaikat.

A kiállítás és a divatbemutató megtekintése ingyenes.

HírekVárosházaKözgyűlési előterjesztésekVálasztás, népszavazásCsabai életModern Városok Program útfelújítások Városi Jótékonysági BálBékéscsabai Települési ÉrtéktárGazdaságIntegrált Településfejlesztési Stratégia 2014-2020Modern Városok ProgramjaEU ProjektekKörnyezeti információkFakivágás tájékoztatóBékéscsaba képekbenWebkameraTérfigyelő kamerákTurizmusHírekProgramcsomagokTourinformEseménynaptár Békéscsaba bemutatásaBékéscsaba, a kolbász fővárosaÁrpád FürdőNyári táborok BékéscsabánKiemelt rendezvényekLátnivalókKultúra, szabadidő, sportSzálláshelyekVendéglátásKiemelt turisztikai partnerekFontos lehetVendégkönyvProjektek a turizmusért Békéscsaba, Munkácsy városaTérképek, címkezelésE-ügyintézésKözérdekű adatokKözterületi hibabejelentőSajtószobaTOP Mintamenza PályázatImpresszumKeresésBejelentkezésRegisztrációKözbeszerzés
 
   DOCUFOX