HuDeEn
Ön a 4331120 látogatónk

Kiemelt rendezvények

Csabai Farsang
A Békéscsabai Kulturális Központ hagyományos helyi kulturális értékekre építve, a farsangi ünnepkör jellegzetes csabai szokásait és tevékenységeit középpontba állítva - időpontjában is tradicionálisan "farsang farkán" szervezi népszerű eseménysorozatát a Csabai Farsangot.

Tor_plakát2.JPG 

Egy igényes télbúcsúztató vigasság kínálatán túl, céljaik között a legfontosabb, hogy e jeles időszakhoz, illetve a település népi kultúrájához kapcsolódó helyi szellemi örökségeink - melyeket a kulturális és gasztronómiai értékek harmonikus, "jó ízű" szimbiózisa jellemez- mind szélesebb körben megismertessenek. A régi jó csabai ízek és hagyományok nyomába eredve vendégségbe hívnak kicsiket és nagyokat, városhatáron innen és túlról. A programokba belekóstolva sok-sok télbúcsúztató "finomság" várja az érdeklődőket; a szervezők igyekeznek minden korosztályt megszólítani, az óvodás gyermekektől a nyugdíjas korúakig.
A Csabai Farsang gerincét alkotó programelemek – látvány disznóvágás, asszonyfarsang, ovis farsang, zenészfal(s)hang, „állatok farsangja”...- évről évre hagyományosan ismétlődnek. A rendezvény leglátványosabb programeleme a látványdisznóvágás, ahol mindenki „belekóstolhat” a vidéki disznóvágás adta élménybe.1.JPG

INFORMÁCIÓ:
Csabagyöngye Kulturális Központ
5600 Békéscsaba, Széchenyi utca 4. 
Tel.: 66/ 449-222
E-mail: info@csabagyongye.com
www.csabagyongye.com 


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás