HuDeEn
Ön a 4331120 látogatónk

Kiemelt rendezvények

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
A Bora Kft. júniusban gondoskodik arról, hogy Békés megye lakossága ne maradjon rendezvény nélkül. Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivált, melyen a vezető magyar sörgyártók képviseltetik magukat és népszerűsítik a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is.

 028.jpg

A rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése.

A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó, melynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatók számára. A többnapos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. Mintegy harminc fajta sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják.

 045.jpg

Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválján és egyetlen csülökparádéján a hagyományokhoz híven a sört 1 l-es korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei. A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják. A rendezvényen ételkészítési bemutatókat tartanak a Békés megyei Gasztronómiai Team olimpiai érmes mesterszakácsok és szakácsmesterek részvételével. Szombaton a baráti társaságoké a főszerep, amikor is a Csülökpörkölt főző- és a szabadtűzön készült csülkös ételek versenyén megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal. A vasárnapi napon füstölt csülökkel készült sztrapacska  főzőverseny kerül megrendezésre.

A rendezvény fővédnöke a Magyar Turizmus Zrt. A rendezvény gasztronómiai fővédnöke a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.

INFORMÁCIÓ:
Bora Ital-nagykereskedelmi Kft
5600 Békéscsaba,  Gyár u. 29/A
Telefon: 66/529-640, +3630/4366974
Fax: 66/529-641
E-mail: info@csabaisorfesztival.hu
www.borakft.hu


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás