HuDeEn
Ön a 4335688 látogatónk

Csabai Kolbászfesztivál

T_KEP_fesztival.jpg

„Ennyi, jókedvű, derék embert ritkán lehet látni Magyarországon, mint amennyi itt a Kolbászfesztiválon van. Rengeteg öröm árad az emberekből, az öröm és a szerelem pedig az életet jelenti kilencven év felett is. „ (Faludy György a Csabai Kolbászfesztiválon mondott szavai 2004-ben)

2014. október 23-26-án kerül megrendezésre a 18. Csabai Kolbászfesztivál, a város legértékesebb turisztikai terméke, amely a helység imázsát is meghatározza. Nemzetközi és hazai vonatkozásában is az egyik legjelentősebb turisztikai vonzerőt jelentő gasztronómiai fesztivállá nőtte ki magát az első, 1997-ben megrendezett fesztivál óta. Az évek folyamán a kolbászfesztivál dinamikusan fejlődött és évről évre növekedett a fesztiválon résztvevők száma is. 2009-ben a Csabai Kolbászfesztivál a magyarországi fesztiválok közül egyedüliként kapta meg a kiváló minőségű gasztronómiai fesztivál címet. 100.000 látogatójával, széles kínálatot jelentő programjával és kiegészítő rendezvényeivel. A program a csabai kolbász készítését, a disznótoros hagyományokat, a város és vidéke szlovák és magyar közösségi ünnepeit, gasztronómiai hagyományait helyezi a középpontba.

A rendezvényhez borvigadalom is társul, amely lehetőséget biztosít a különböző régiók pincészeteinek a bemutatkozására, Élelmiszer és Mezőgazdasági kiállítás, amely a régió élelmiszeripari és mezőgazdasági termékeit népszerűsíti, és ahol mindenki beszerezheti a különleges házi és kisüzemi készítésű füstölt vékony és vastagkolbászt.

A csabai kolbász világhírű hungarikum, az Európai Unió által földrajzi árujelzővel védett élelmiszer. Hazai és külföldi népszerűségét segíti a Csabai Kolbászfesztivál, mely mára Magyarország és Közép-Kelet-Európa egyik legismertebb, jelentős turisztikai vonzerővel bíró gasztrokulturális rendezvényévé nőtte ki magát. A rendezvény négy napja alatt országra-világra szóló kolbászos versengések várják a látogatókat az 500 csapatos gyúrástól a szárazkolbászok versenyéig, a disznótoros ételek (töltött káposztafőző verseny) készítéséig és kóstolásáig. Naponta disznóvágás-bemutatókra is sor kerül, ahol a különböző tájak szokásait ismerhetik meg a résztvevők. A vendég nagy része évről évre visszajár a rendezvényre, ami páratlan hangulatával, barátságos légkörével, színvonalas programjaival évek óta töretlenül őrzi népszerűségét.

A jó hangulatról népzenei, néptánc és szórakoztató zenei előadók gondoskodnak, akik megjelenítik a város és vidéke kulturális értékeit. Esténként neves hazai és külföldi fellépők várják a közönséget 4 helyszínen. A Csabai Kolbászfesztiválon minden korosztály megtalálja a számára megfelelő programot. Számos vendéglő kínálja a hagyományos, ízes csabai termékeit, melyekhez jól illenek a kiváló magyar borok és pálinkák.
 
Aki a fesztiváli hangulatban elfáradt, pihenhet az Árpád Fürdőben, sétálhat az Élővíz csatorna mentén, megnézheti a város templomait, a Szlovák Tájházat, vagy a világ legnagyobb Munkácsy gyűjteményét a Munkácsy Múzeumban. Lovagolhat a városkörnyéki tanyákon és kirándulhat Kondorosra, Gyulára, Szarvasra, vagy a szabadkígyósi Wenckheim kastélyhoz.

A következő fesztivál időpontja: 2015. október 22-25.
Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok és környéke

Csabai Kolbászfesztivál. Töltsük együtt 2015-ben is!

Információ:
Csabai Rendezvényszervező Kft.
5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1.
E-mail: info@csabaikolbaszfesztival.hu
Telefon: 30/9427655
www.csabaikolbaszfesztival.hu
www.facebook.com/kolbaszfesztival

<
+ + + + + + + + + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás